A megbánásról…


Van, hogy olyat teszünk, amit később megbánunk, hogy úgy viselkedünk, ami miatt szégyelljük magunkat. Előfordul, hogy egy idő után rádöbbenünk arra, hogy másképpen kellett volna cselekednünk, másképp kellett volna szólnunk, mást kellett volna gondolnunk… Lehet…
De a múltat nem tudjuk megváltoztatni. El kell fogadnunk, hogy akkor, ott, úgy gondoltuk, mondtuk, tettük, azt, amit, ahogy… Az elfogadás nem azt jelenti, hogy egyet értünk vele, hogy most is úgy cselekednénk. Az elfogadás azt jelenti, hogy belátjuk, nem tudunk rajta változtatni. Ha bűntudatunk, lelkifurdalásunk van, ha büntetjük magunkat miatta, akkor sem tudjuk már megváltoztatni. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy eldöntjük, hogyan szeretnénk ezentúl élni, hogyan szeretnénk cselekedni, gondolkozni.

A múlt egy tapasztalat, de bármikor dönthetünk úgy, hogy mostantól mást szeretnénk tapasztalni.

Ha másképpen szeretnénk élni az életünket, az első, amit meg kell tennünk, hogy megbocsátunk önmagunknak. Fel kell oldoznunk önmagunkat, mert addig a bűntudat gúzsba köt, nem enged felemelkedni. És változni akkor tudunk, ha emelkedünk. Tehát meg kell tanulni elfogadni magunkat, meg kell tanulni szeretni önmagunkat. Meg kell bocsátanunk másoknak, el kell engedni a haragokat, fájdalmakat, amik bennünk vannak. Nem másokért, Önmagunkért!!! El kell engednünk minden olyan energiát, melyek nem segítenek minket, a Szeretet energiáival kell élni az életünket, csak ezzel tudjuk „helyre hozni”, más mederbe terelni az életünket. Persze, ez nem könnyű, de ha eldöntöttük, rengeteg segítséget kapunk, ha képesek vagyunk elfogadni őket, ha megnyílunk Önmagunk Isteni része felé, a Szeretet felé. Mindannyiunk igazi Önvalója a Szeretet. Mindenkiben ott van a Szeretet lángja, csak hagyni kell előbújni, hagyni kell, hogy árassza a Fényt Önmagunk és mások felé is.
Csak egy döntés… Mi választunk… Mit választunk??...

Hálával és Szeretettel:
Gota



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Miként érhetünk el változást az életünkben? A Ho’oponopono módszer

„Ringlispil…”

Mit tehetek azért, hogy jobban érezzem magam