Miként érhetünk el változást az életünkben? A Ho’oponopono módszer




Az első írásomban írtam arról, miért fontos, hogy emeljük az energiaszintünket, a másodikban pedig, hogy miként teremtünk a gondolatainkkal. Most egy új „eszközt” szeretnék átadni, mellyel nagyon hatékonyan lehet tisztítani a mindennapi problémákat, önmagunkat. Az előző írásaimban is hangsúlyoztam, hogy bármilyen változást szeretnénk elérni az életünkben, akkor azt magunkban kell kezdeni, hiszen minden belőlünk fakad, minden a gondolatainkon, érzéseinken múlik. Egy idézettel kifejezve: „Az életért vállalt teljes felelősség azt jelenti, hogy az életedben minden – csupán mert az életedben jelen van – a Te felelősséged. Tulajdonképpen az egész világ a Te kivetítésed, a Te teremtményed... Nincs olyan, hogy ott kint! Minden benned van, benned dől el, fejlődik és változik.
Ha bármit is javítani akarsz az életedben, csupán egyetlen hely létezik, amit meg kell, hogy vizsgálj és változtass: saját magad! Ehhez befelé kell figyelned, és amikor befelé figyelsz, figyelj szeretettel! „- Dr. Ihaleakala Hew Len, hawaii terapeuta
Dr Len és a Ho’oponopono módszer szerint azzal, hogy önmagunkat tisztítjuk, tisztulnak körülöttünk az emberek, a történések, könnyebben megoldódnak a problémák, egy idő után szinte kisimulnak a dolgok az életünkben. Ezt a tisztogatást 4 mondattal végezhetjük: Szeretlek. Kérlek, bocsáss meg! Sajnálom! Köszönöm! Ennyi? Kérdezhetik most döbbenten? Igen, ennyi! A legnagyszerűbb dolgok mindig egyszerűek. Miként hathatnak ezek a szavak varázsigékként? Úgy, hogy minden bennük van, ami szükséges ahhoz, hogy felelősséget vállaljunk magunkért, érzéseinkért, tetteinkért, karmánkért, hogy megtisztuljunk, átalakuljunk. Benne van a felelősségvállalás, a bocsánatkérés, a Szeretet és a Hála, melyekkel képesek vagyunk feloldani minden eddig felhalmozott karmánkat is. E mondatokkal az önmagunkban lévő okokat tisztítjuk ki, így gyakorolva hatást a külvilágunkra is. Hogy működik ez a gyakorlatban? Ha például konfliktusunk van valakivel, megbántottak minket, vagy haragszunk valakire, akkor nem vele kezdünk el veszekedni, hanem megnézzük, mi lehet ennek a problémának az oka bennünk. Tudatosítjuk, hogy mi tehetünk róla, még ha az okot nem is találtuk meg, ezek után elkezdjük mondogatni, mantrázni a négy mondatot, tetszőleges sorrendben és ideig: Szeretlek. Kérlek, bocsáss meg! Sajnálom! Köszönöm!  Nem baj, ha még nem érzünk közben sem szeretetet, sem hálát, de még a bocsánatkérésünk sem teljesen szívből jön. Egy idő után, ha rendszeresen, elég ideig mondogatjuk, azt vesszük észre, hogy megnyugszunk, másként tekintünk arra az emberre, akivel konfliktusunk volt és ő is másképpen viszonyul hozzánk. Egyre inkább kialakul bennünk a szeretet és hála érzése mindenért, ami van. És ezzel egyre inkább képesek vagyunk olyan világot teremteni magunk számára, amilyet szeretnénk. Nem mondom, hogy higgye el nekem. Próbálja ki és tapasztalja meg! 21 napig mindennap mondogassa egy Ön által kiválasztott problémára, érzésre, nehézségre és figyelje, mi történik! Örömteljes tisztogatást kívánok!

Hálával és Szeretettel:
Gota

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

„Ringlispil…”

Mit tehetek azért, hogy jobban érezzem magam