Mit tehetek azért, hogy jobban érezzem magam



Ha felmerül ez a kérdés, azt javaslom, próbálja ki egyszer, hogy eldönti: ma bármi történik is velem, jól fogom magam érezni. Nem hagyom kihozni magam a sodromból, juszt is élvezni fogom az életet! És tudatosan megkeresek mindent, ami szép, amit jónak találok. Ami meg nem az, azt csak egy megoldandó feladatnak, tapasztalásnak tekintem, nem többnek. Egyszerűen fókuszt váltok. Egyszerűen hozok egy döntést. 

Sokan nem úgy nőttünk fel, hogy ez a természetes, ezért meg kell tanulnunk. Egy adott életszemléletet, probléma megoldási stratégiát láttunk, tanultunk a szüleinktől és a környezetünktől. Ezek a stratégiák, beidegződések irányítanak minket, ha hagyjuk. Lehet, hogy azok a módszerek egy ideig még be is váltak. De ma már szerintem nagyon sok minden nem működik úgy, mint régen, ezért nem lehet a régi, akkor még bevált stratégiákat alkalmazni. Muszáj újakat kialakítanunk. Ha nem vagyunk eléggé rugalmasak, csak ragaszkodunk a régi, elavult mintáinkhoz, csak ártunk magunknak. Olyan ez, mint pl. a számítógépek világa. A mai számítógépbe nem tudom beleerőltetni azokat a programokat és "kütyüket", amik régen oly jól működtek, egyszerűen azért, mert már nem kompatibilisek egymással. Ki kell találni és alkalmazni kell újra és újra újabb programokat, mintákat, lehetőségeket.
Így van ez az életünkben is. Ez egy nagyon izgalmas játék, ha így fogom fel és már sokkal jobban élvezem a mindennapokat, a történéseket. Minden, számomra kellemetlen, szituációban, azt kérdezem magamtól, mi az, amit ez a helyzet tanít nekem? Mit tanulok magamról? Hogy élem meg ezt a helyzetet? Miért így élem meg? Miként tudnék a hozzáállásomon változtatni, ha nem érzem magam jól benne? Mi lenne, ha csak egyszerűen megélném, hogy van és ennyi, aztán hagynám elmenni az érzéseket, amiket kiváltott belőlem?
Ha ez egy játék, lehet kísérletezni, próbálgatni, mi jó nekem, mi válik be, hogy tudom jobban érezni magam, miként vagyok szeretetteljesebb, miként vagyok boldog? Én inkább kísérletezem, mint benne ragadok számomra kellemetlen élethelyzetekben. Szeretettel ajánlom, próbálja ki Ön is: egyszerűen fókuszt váltani, másképpen dönteni, szeretni, boldogan élni!

Hálával és Szeretettel:
Gota


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Miként érhetünk el változást az életünkben? A Ho’oponopono módszer

„Ringlispil…”